انواع نماهای شیشه ای ساختمان
نمای شیشه ای
با پیشرفت ماشین آلات ساخت شیشه کاربرد شیشه در نمای های مدرن ساختمان به طور روز افزونی افزایش یافته است .استفاده از شیشه در ساختمان ها به یک امری ضروری بدل شده است. بکار گیری شیشه در نمای ساختمان ها علاوه بر زیبایی ، جهت استفاده از نور طبیعی در طی روز و همچنین استفاده از شیشه های چند جداره برای کنترل تبادل گرما ، سرما و امواج صوتی داخل و خارج ساختمان تا درصد بالایی کارآمد بوده است.
شیشه های چند لایه در سال 1903 توسط شیمیدان فرانسوی ادوارد با الهام از یک حادثه آزمایشگاهی اختراع شد.شیشه های چند لایه با اتصال دو یا چند لایه از شیشه های معمولی حرارت همراه با یک لایه پلاستیکی تولید شده است.
خواص مطلوب نمای شیشه ای:
- بالا بردن امنیت و ایمنی ساختمان
- کنترل کننده صدا
- جلوگیری ازعبور اشعه ماوراء بنفش
- بهره وری از انرژی خورشیدی
- تنوع در رنگ
- نمای شیشه ای نسبت به نماهای دیگر دارای بار مرده کمتری است
- کاهش هزینه
این محصول ابتکاری به معماران اجازه میدهد تا بتوانند خیلی زیبا خلاقانه به طراحی نما بپردازند و در مواردی متعدد از جمله طراحی برای ایجاد محیط کار روشن وبسیار جذاب با نور بیشتر استفاده کنند.
در معماری مدرن نمای شیشه ای به عنوان پوشش ساختمان استفاده می شود. امروزه استفاده از نمای شیشه ای در ساختمان با سیستم های متداول اجرایی زیر صورت می گیرد .
سیستم های نصب شیشه:
- فریم لس (Frameless)
- اسپایدر (Spider)
- کرتین وال (Curtainwall)
فریم لس
در نماهای فریم لس شیشه ای، قاب های آلومینیومی نگهدارنده شیشه (شیشه ها می توانند تکجداره و یا دوجداره باشند) بر روی یک فریم فولادی که از پروفیل هایی با سایزهای متفاوت ساخته شده نصب و فیکس می گردند.
فواصل شیشه ها با یکدیگر چنان نزدیک بوده که فریم فولادی حائل قابهای آلومینیومی از نمای روبرو دیده نخواهد شد.
یکی از پرکاربردترین نماهای ساختمان ، نماهای فريم لس می باشد که زیبایی، آب بندی مناسب، نصب ساده و بار گذاری مناسب را به صورت یکجا ارائه می دهد.
دراین سیستم ابتدا سطح نما بصورت شبکه بندی کامل زیر سازی شده و پروفیل های آلومینیومی فریم نما روی این شبکه بندی قرار می گیرند.
وجود لاستیکهای هوا بندی و آب بندی در اطراف فریم و شیشه باعث گردیده سطح نما کاملا ایزوله(آب بندی و هوا بندی) گردد و از نکات بسیار مهم این سیستم آن است که در سطح نما بیشتر شیشه دیده شده
و آلومینیوم با ظرافت خاصی در کنار شیشه قرار می گیرد و در ضمن پنجره های باز شو نیز قابل رویت نمی باشد،همین امر باعث گردیده تا این سیستم مورد توجه اکثر طراحان ساختمان قرار گیرد.
اسپایدر
نمای اسپایدر یک راه حل مدرن برای کسانی هست که می خواهند سطح یکپارچه ای از شیشه را با نقاط اتصال کمتری در نمای خارجی خود داشته باشند.
در نمای اسپایدر فولادهای ضد زنگ با مقاومت بسیار بالا برای جذب تمام نیروهای دینامیکی و استاتیکی ( مثل وزن شیشه , نیروی باد , وزن برف , مشکلات ناشی از اختلاف حرارت) و توزیع آنها به سازه اصلی طراحی شده اند.
نمای اسپایدر معمولا شیشه لمینت شده ای دارد متشکل از دو لایه شیشه سکوریت 6 میلیمتر فلوت استاندارد درجه یک ودر لایه طلق که در مجموع 1/52 میلیمتر و در بین دو شیشه سکوریت قرار می گیرد.
نمای شیشه ای اسپایدر در فروشگاه ها و در نماهای تجاری کاربرد بسیار زیادی دارد.
کرتین وال
نمای کرتین وال نوعی نمای شیشه است که بیشتر برای ساختمان ها بلند مرتبه مورد استفاده قرار می گیرد.
ساختار نمای کرتین وال به گونه ای است که هیچگونه باری به غیر از بار مرده ناشی از وزن خود را به سازه اصلی ساختمان منتقل نمی کند؛
استفاده از این نماهای مدرن سبب گردیده که جزییات نصب متفاوت نیز طراحی گردد که از آن جمله نماها کرتین وال می باشد.
نمای کرتین وال یکی از نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی بعنوان سازه و لاستیک های آب بندی و هوابندی و اتصالات نصب می باشد.
در نمای کرتین وال شیشه ای انواع ضخامت های شیشه دوجداره از ۱۸ تا ۴۰ میلیمتر قابل نصب است.
از مزیت نمای کرتین وال قابلیت محاسبه فشار باد و فشار بار مرده بر روی نمای ساختمان به کمک نرم افزار های اختصاصی است که ایمنی این نوع نما را در برابر مخاطرات جوی و حادثه ای بسیار بالا می برد.
انواع نماهای شیشه ای ساختمان