مقالاتانواع شیشه های ساختمانی

4.9
(160)

انواع شیشه های ساختمانی

اهمیت نقش شیشه در طراحی و اجرای یک ساختمان انکار ناپذیر است. با توجه به پیشرفت روزافزون صنعت شیشه و ارائه شیشه‌هایی با کاربردهای وسیع، این ماده به پاسخی مناسب برای حل چالش‌های معماری در طراحی داخلی و نمای ساختمان بدل شده است.

شیشه‌ ساختمانی نسبت به انواع معمولی شیشه از مقاومت بالاتری برخوردار است و بنابه کاربردی که دارد با ویژگی‌های متنوعی فرآوری می‌شود.

شیشه سکوریت به دلیل مقاومت بالا در برابر بار و ضربه، پایه و اساس همه انواع شیشه‌های ساختمانی مورد استفاده در صنعت ساختمان محسوب می‌شود.

طی فرآیند حرارتی کنترل شده شیشه معمولی، شیشه سکوریت تولید شده و در مراحل بعدی با توجه به نیاز، به انواع شیشه‌های دیگر مانند شیشه‌ رنگی، شیشه لمینت، شیشه چاپی و شیشه کنترل کننده انرژی فرآوری می‌شود.

شیشه دو جداره و سه جداره

درواقع شیشه دو جداره و سه جداره ترکیبی از چند لایه شیشه سکوریت است که فضای بین آن‌ها با گاز‌های مختلف پر شده و یا خلا شده‌است.

شیشه دوجداره و سه جداره به دلیل وجود لایه گاز، عایق حرارت و صدا است و عمده کاربرد آن‌ در ساختمان ها نیز مربوط به همین دو ویژگی مهم است.

در ساختار شیشه دوجداره و سه جداره می‌توان از شیشه لمینت که مقاومت بالاتری نسبت به شیشه سکوریت دارد، نیز استفاده کرد.

شیشه لمینت

شیشه لمینت نیز مانند شیشه دو جداره، ترکیبی از چندین لایه شیشه سکوریت است.

تفاوت این نوع شیشه، استفاده از نوعی پلیمر در بین لایه‌های شیشه است که ویژگی‌های خاصی مانند مقاومت بیشتر نسبت به شیشه سکوریت، حفظ یکپارچکی و فرونریختن شیشه در هنگام شکست را به شیشه لمینت می‌بخشد.

شیشه لمینت در مواردی استفاده می‌شود که ایمنی مهم‌ترین نقش را در ساختمان دارد.

شیشه ضد گلوله

شیشه ضد گلوله کاربردهای زیادی در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان دارد. این نوع شیشه از ترکیب چند لایه شیشه لمینت ساخته می‌شود که طی مراحل خاص فرآوری می‌شوند.

هرچه تعداد لایه‌ها بیشتر باشد قدرت جذب گلوله در شیشه بیشتر است که البته افزایش تعداد لایه موجب سنگینی بیش از حد در شیشه ضد گلوله نیز می‌شود.

بنابراین باید براساس نیاز تعادلی بین وزن شیشه و قدرت جذب گلوله برقرار شود.

کاربرد اصلی شیشه ضدگلوله در ساختمان‌هایی است که نیاز به سطح بالای امنیت در سازه‌های شیشه‌ای خود دارند.

از جمله این ساختمان‌ها می‌توان به بانک‌ها، طلافروشی‌ها و ساختمان‌های سیاسی اشاره کرد.

شیشه ضد حریق

شیشه ضد حریق نوعی شیشه سکوریت فرآوری شده است که مقاومت بالایی در برابر انتقال حرارت دارد. این نوع شیشه علاوه بر کاربرد در صنایع و دستگاه‌های حساس در صنعت ساختمان نیز کاربرد‌ دارد.

شیشه ضد حریق قابلیت تحمل دما تا چهار برابر شیشه سکوریت و ۸ برابر شیشه معمولی را دارد.

بنابراین در فضاهایی که نیازمند ایمنی بالا هستند استفاده از این نوع شیشه توصیه می‌شود. شیشه ضد آتش به هنگام مواجهه با شعله‌های آتش فرو نمی‌ریزد و همین امر باعث جلوگیری از اکسیژن رسانی به آتش و گسترش آن می‌شود.

شیشه هوشمند

شیشه هوشمند به شیشه‌ای اتلاق می‌شود که می‌تواند تحت شرایطی از حالت کاملا شفاف به حالت کاملا مات درآید. تغییر در شفافیت این نوع شیشه باعث بهبود عملکرد تهویه، گرمایش و نورپردازی در ساختمان‌هایی می‌شود که از شیشه هوشمند استفاده می‌کنند.

هزینه اولیه نسبتا بالا یکی از دلایلی است که استفاده از این نوع شیشه را در ساختمان‌ها محدود کرده‌است اما باید بدانید که اگر هزینه‌های مربوط به نورپردازی، تهویه و گرمایش ساختمان را در نظر بگیرید. استفاده از شیشه هوشمند کاملا مقرون به صرفه است.

اساس کارکرد شیشه هوشمند، قرارگیری لایه حساس به ولتاژ الکتریکی در بین دو لایه شیشه سکوریت فرآوری شده است.

این لایه میانی می‌تواند از مواد و ساختارهای گوناگونی بهره ببرد که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند اما ویژگی مشترک همه آن‌ها حساسیت به ولتاژ الکتریکی برای تغییر در شفافیت شیشه هوشمند است.

شیشه تزئینی

  • شیشه تزئینی در مدل‌ها و ساختارهای بسیار متنوع مانند شیشه بافت‌دار، شیشه چاپی، شیشه رنگی، شیشه طرح‌دار، شیشه مشجر و شیشه سندبلاست تولید می‌شوند.
  • در این مدل شیشه با اضافه کردن مواد و اجرای فرآیند‌های مختلف بر روی شیشه سکوریت می‌توان شیشه‌هایی با رنگ‌ها و بافت‌های متنوع ایجاد کرد.
  • این تنوع بسیار بالا در رنگ‌ها و طرح‌های شیشه تزئینی کاربرد این شیشه در نمای ساختمان و طراحی داخلی آن را بسیار افزایش داده است.
  • استفاده از شیشه تزئینی، جلوه و طراوت منحصر بفردی را به محیط و فضای داخل ساختمان می‌بخشد.

شیشه کنترل کننده انرژی یا سانرژی

کنترل میزان ورود و خروج پرتوهای فرابنفش نور و فروسرخ خورشید می‌تواند تاثیر بسزایی در گرمایش و سرمایش ساختمان داشته باشد به همین دلیل شیشه‌ کنترل کننده انرژی یا سانرژی تولید شده‌است تا عبور این طیف از پرتوهای خورشید را محدود کند.

در واقع پوششی که روی سطح شیشه کنترل کننده انرژی قراردارد نور مرئی خورشید را به طور کامل عبور داده و مابقی طیف‌ها را بازتاب می‌دهد در تابستان با جلوگیری از ورود طیف‌های گرمایش نور خورشید، موجب کاهش گرمایش فضای داخل ساختمان و در زمستان با جلوگیری از خروج این پرتوها موجب افزایش دمای ساختمان می‌شود.

امروزه برای بهبود عملکرد نمای ساختمان از این نوع شیشه استفاده‌های زیادی می‌شود چرا که در بلند مدت می‌تواند هزینه‌های ناشی از گرمایش، سرمایش و تهویه ساختمان را کاهش دهد.

انواع شیشه های ساختمانی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

4.9 / 5. 160

4.9
(160)

با ما در ارتباط باشیدinfo@afari-holding.ir

ساعات کاری
شنبه تا چهارشنبه 9 الی 17پنج شنبه ها 9 الی 13
دفتر مرکزی
تهران، خ ولیعصر، خ کاج آبادی

سـاختمان پارک، طبقه همکف
تلفکس
02173675000

با ما تماس بگیرید

پشتیبانی آنلاین
09127779492

02122665434

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

4.9 / 5. 160